Αρχική

«Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

«Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Στις 11 Μαΐου 2017 συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την καθυστέρηση πληρωμής των βιοκαλλιεργητών. Ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε τότε ότι έως τις 30 Ιουνίου 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το 2014 και ως το τέλος του έτους οι πληρωμές για το 2015 και το 2016.
Παρά τη δέσμευση του Υπουργού εκείνη την ημέρα ότι η απαραίτητη ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών είχε ήδη υπογραφεί δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα. Ήδη έχουμε μπει στον Ιούλιο και όχι απλά δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή αλλά ούτε καν έχουν ζητηθεί οι σχετικές καταστάσεις από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ. Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση δείχνει ασυνέπεια σε μια υποχρέωση της και αφήνει εκτεθειμένους πολλούς παραγωγούς της χώρας οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι με τις υποχρεώσεις να τους πιέζουν. Η καθυστέρηση αυτή οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τους βιοκαλλιεργητές οι οποίοι εμπαίζονται εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία;
Πότε ένας Υπουργός αυτής της Κυβέρνησης θα τηρήσει το λόγο του;
Η ευθύνη τους ειδικά για τις πληρωμές του 2014 ξεπερνάει τα όρια της απλής ασυνέπειας και αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης.
 
 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ


Συνεχιζουμε με σχεδιο και ρεαλισμο

 

 

 

 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Νεα Δημοκρατία