Αρχική

«Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να προσθέσει στο ΤΕΙ Κιλκίς ένα ακόμα τμήμα»

«Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να προσθέσει στο ΤΕΙ Κιλκίς ένα ακόμα τμήμα»

Ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναδιάρθωσε το χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία. Η αναδιάρθρωση αυτή σε συνέργεια με το Διεθνές Πανεπιστήμιο δυστυχώς όχι μόνο δεν επέφερε για το ΤΕΙ του Κιλκίς κάποιο όφελος, αλλά το άφησε σε δυσχερέστερη θέση από πριν, καθώς πλέον συγκαταλέγεται στα ασθενέστερα τμήματα ΤΕΙ της Χώρας.
 
Ο νέος νόμος εγκατέλειψε το Τμήμα του Κιλκίς μόνο του και πλέον αποτελεί μαζί με το Τμήμα στις Σέρρες τη μοναδική Σχολή στην Ελλάδα, όπου τα  δύο τμήματα  της, έχουν δύο μόνο μόνιμους καθηγητές, γεγονός που την καθιστά τη μικρότερη και ανασφαλέστερη Σχολή της νέας ελληνικής πανεπιστημιακής πραγματικότητας.
 
Η Κυβέρνηση σήμερα αρνήθηκε την πρόταση μου να προστεθεί στο Κιλκίς, ως δεύτερο τμήμα, το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου που λειτουργούσε στη Δράμα, το οποίο τώρα καταργείται και έχει πέντε μόνιμους καθηγητές. Το τμήμα αυτό είναι συναφές με το αντικείμενο της «Σχολής Επιστημών Σχεδιασμού» και με την προσθήκη του και τα ακαδημαϊκά κριτήρια θα εκπληρώνονταν και οι υποδομές του σύγχρονου κτιρίου του ΤΕΙ Κιλκίς θα αξιοποιούνταν. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Κιλκίς πριν ένα χρόνο ήταν άνευ ουσίας και αποτελέσματος.
 
Η αναδιάταξη στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για το ΤΕΙ του ΚΙλκίς, πλην όμως τελικά είναι το μόνο που δεν ενισχύθηκε. Σε άλλους νομούς, οι οποίοι δεν διέθεταν τις αντίστοιχες υποδομές, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενισχύθηκαν, στο Κιλκίς όμως η Κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι ικανοποιημένη από την υπάρχουσα κατάσταση.
 
Επειδή είμαι σχεδόν βέβαιος ότι για ακόμη μια φορά ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα βγει να μου απαντήσει με αοριστολογίες και βαρύγδουπες δηλώσεις, τους προκαλώ να δημοσιοποιήσουν μια επιστολή τους προς τον Υπουργό ή το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο ζητούν δεύτερο τμήμα στο Κιλκίς. Αυτό περιμένουν να δουν οι Κιλκισιώτες για να αξιολογήσουν και τη στάση του καθενός για μια μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε.
 
 
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
 


Συνεχιζουμε με σχεδιο και ρεαλισμο

 

 

 

 


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Νεα Δημοκρατία